Letselschade advocaat Maastricht
Vind hier juridische hulp bij letselschade
Bent u op zoek naar een letselschade advocaat in Arnhem, omdat u letsel heeft opgelopen door toedoen van een ander? Bent u bijvoorbeeld slachtoffer van een verkeersongeval op de John Frostbrug of een bedrijfsongeval op de Kleefse Waard en wilt u een letselschadevergoeding claimen? Onze letselschadespecialisten in Arnhem helpen u kosteloos om uw letselschade te verhalen op de aansprakelijke wederpartij.
Ons letselschade specialisten in Arnhem hebben uitgebreide kennis van de juridische kant van letselschade en hebben een uitgebreid netwerk in Arnhem. Mr. Veronique Evers is onze letselschade specialist in Arnhem. Zij staat klaar om u te helpen.
Letselschade in Arnhem
In Arnhem en omgeving komen ongelukken met letselschade regelmatig voor. Voorbeelden van ongegevallen met letselschade zijn een verkeersongeval in het drukke centrum van Arnhem, bedrijfsincidenten tijdens werkuren op het bedrijventerrein Het Broek of letselschade door een dier – een hondenbeet bijvoorbeeld – in Park Sonsbeek.
Woont u in Arnhem of in de omgeving van Arnhem en bent u letselschade slachtoffer, dan kunt u terecht bij Letselschade.nl voor specialistische hulp om uw letselschade te verhalen op de aansprakelijke wederpartij.
Het is belangrijk dat u na uw ongeluk met letselschade zo snel mogelijk contact opneemt met een letselschade specialist. Zo kan de jurist van Letselschade.nl direct vanaf het begin een goed dossier opbouwen en is het risico dat waardevol bewijsmateriaal ontbreekt, zo klein mogelijk. Voor een gesprek met een specialist van Letselschade.nl hoeft u de deur niet uit: als u dat wilt, komt de letselschadespecialist bij u thuis in Arnhem.
Wanneer u contact met ons opneemt, bekijken we samen met u hoe kansrijk uw zaak is. Als onze letselschade expert ervan overtuigd is dat u recht heeft op letselschadevergoeding, gaat deze samen met u aan de slag om uw letselschadezaak in Arnhem te behartigen.
Wij claimen uw schadevergoeding in Arnhem
Letselschade claimen kan ingewikkeld zijn. Voor een letselschadezaak is grondige kennis nodig van het aansprakelijkheidsrecht, ervaring met het afhandelen van complexe letselschadezaken en onderhandelingsvaardigheden. De belangenbehartigers van Letselschade.nl hebben deze kennis en vaardigheden in huis. Als letselschade slachtoffer heeft u al genoeg aan uw hoofd, het is fijn als een jurist u kan bijstaan en als het nodig is stevig onderhandelt met de verzekeraar van de wederpartij zodat u de meest rechtvaardige letselschade vergoeding krijgt.
Bij een letselschadezaak is het vaak niet nodig om een letselschade advocaat in te schakelen. Maar 5% van de letselschadezaken komt daadwerkelijk voor de rechter. Het grootste deel van de letselschadezaken wordt buiten de rechtszaal afgehandeld. Onze letselschade experts hebben daarvoor de expertise die nodig is.
Wij werken gratis voor letselschade slachtoffers in Arnhem wanneer er een aansprakelijke wederpartij is. In dat geval kunnen we namelijk een schadeclaim indienen bij de verzekeraar van deze wederpartij.
Dit zijn voorbeelden van schadeposten die in aanmerking komen voor een letselschadeclaim in Arnhem:
- Medische kosten, zoals een behandeling bij het Rijnstate ziekenhuis of andere medische instellingen in de regio;
- Verlies van inkomen doordat u tijdelijk of blijvend arbeidsongeschiktheid raakt;
- Reiskosten naar medisch specialisten, zoals revalidatiecentrum Klimmendaal;
- Parkeerkosten bij het Rijnstate ziekenhuis of bij de huisarts;
- Aanpassingen in en rondom uw woning, bijvoorbeeld omdat u tijdelijk de trap niet op kunt of omdat u in een rolstoel zit;
- Reparatiekosten van bijvoorbeeld uw auto, fiets of scooter na een verkeersongeval op de John Frostbrug of elders in de stad;
- Revalidatiekosten na het ongeluk;
- Smartengeld voor immateriële schade: immateriële schade is bijvoorbeeld angst, verdriet of psychische pijn door het ongeluk.
Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van mogelijke schadekosten voor een letselschadeclaim in Arnhem. De letselschadespecialisten van Letselschade.nl hebben het complete overzicht van alle mogelijke schades en brengen deze samen met u in kaart.
De letselschade specialisten van Letselschade.nl werken alleen voor letselschade slachtoffers en nooit voor verzekeraars. Onze belangenbehartigers staan aan uw zijde. Zij kennen Arnhem goed plaatsen uw belangen op de voorgrond in de onderhandelingen met verzekeraars.
Waarom een letselschadespecialist inschakelen?
Wordt u slachtoffer van letselschade na een ongeluk in Arnhem, dan krijgt u van het ene op het andere moment te maken met veel ingrijpende gebeurtenissen. Bent u ernstig gewond, dan staat uw herstel natuurlijk voorop. Soms kunt u (tijdelijk) niet meer werken, waardoor u bijvoorbeeld inkomsten misloopt.
Misschien zijn er aanpassingen in uw woning nodig door het ongeval. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een traplift als u de trap niet meer zelfstandig op of af kunt. Of als de keuken moet worden aangepast omdat u in een rolstoel zit.
Ook kan het gebeuren dat u tijdens uw herstel extra huishoudelijke hulp nodig heeft. Of u hebt een taxi nodig om naar de dokter te gaan. Misschien zijn bij het ongeluk uw kleren, spullen en bijvoorbeeld auto of fiets beschadigd geraakt. En als u geen gebruik kunt maken van uw dure sportschoolabonnement, zijn dat kosten die de letselschadespecialist meeneemt in de berekening van de letselschadevergoeding.
Wat doet de letselschade specialist van Letselschade.nl in Arnhem?
De letselschadespecialist van Letselschade.nl in de regio Arnhem treedt op als uw belangenbehartiger tijdens het hele schaderegelingstraject. Voordat een zaak wordt opgestart bekijken onze medewerkers of er sprake is van aansprakelijkheid voor uw letselschade. Die aansprakelijkheid is nodig om uw letselschade vergoed te krijgen.
Verder doet de letselschadespecialist voor u:
- Uw letsel inventariseren;
- Aansprakelijkheid beoordelen;
- (Aanvullend) bewijs verzamelen;
- Financiëel voorschot regelen;
- Wederpartij formeel aansprakelijk stellen;
- Communiceren met de schaderegelaar van de wederpartij;
- Uw letselschadevergoeding berekenen, onderbouwen en erover onderhandelen.
Worden de kosten van Letselschade.nl in mindering gebracht op mijn letselschadevergoeding?
Uw letselschadevergoeding staat los van de kosten die de specialisten van Letselschade.nl maken. Onze kosten dienen we rechtstreeks in bij de verzekeraar van de aansprakelijke wederpartij.
Wie is mijn letselschadespecialist in de regio Arnhem?
In Arnhem en omgeving is mr. Veronique Evers de belangenbehartiger die mogelijk u op weg kan helpen bij het verhalen van uw letselschade. Voordat we aan de slag gaan met uw letselschadezaak, beoordelen onze medewerkers of zij verwachten dat uw zaak kansrijk is. Bij ons weet u snel waar u aan toe bent.
Het letselschade proces in 1 minuut uitgelegd
Letselschade opgelopen?
Als een ander verantwoordelijk is voor uw letselschade, dan kunt u een schadevergoeding claimen door de persoon of organisatie aansprakelijk te stellen. Voor iemand die hier geen ervaring mee heeft kan dit zeer tijdrovend en frustrerend zijn. De schuldige partij wordt vaak vertegenwoordigd door een schadeverzekeraar die ervaren juristen in dienst heeft. Een slachtoffer doet er verstandig aan om juridische bijstand van een expert in te schakelen bij het verhalen van zijn of haar schade. Vraag daarom gratis advies aan onze letselschadejuristen.
Wat vinden cliënten van de dienstverlening in Arnhem?
Onze letselschade experts komen bij u thuis!
U heeft door een ongeval letselschade opgelopen. Daarom bent u op zoek naar een betrouwbare specialist in de buurt. Wij begrijpen dat het maar al te prettig is als uw persoonlijke verhaal in eigen vertrouwde omgeving verteld kan worden.
Onze specialisten brengen desgewenst een huisbezoek, u hoeft daarbij de deur niet uit. Met ons landelijk dekkend netwerk hebben wij altijd wel een letselschade expert bij u in de buurt.
Veelgestelde vragen over letselschade Arnhem
Wanneer moet u een letselschade advocaat inschakelen?
Het is verstandig om af te vragen of een letselschadeadvocaat nodig is om een schadevergoeding te claimen, letselschadejuristen en registerexperts letselschade kunnen dit namelijk ook voor u realiseren. Het verschil tussen een letselschadejurist en een letselschade advocaat, is dat een advocaat alle vrijheid heeft om te procederen. Overigens mag een letselschadejurist dat ook, maar alleen bij schadevergoedingen tot € 25.000 kan een letselschadejurist naar de kantonrechter stappen. De experts van Letselschade.nl adviseren wat voor uw letselschadeschadezaak van belang is. Een gerechtelijke procedure is echter in veel gevallen niet noodzakelijk om een schade te regelen. In 95% van de letselschadezaken komt de zaak in aanmerking voor een minnelijke regeling. Dat houdt in dat de schade door de letselschadejurist namens het slachtoffer, en verzekeraar onderling wordt geregeld. Letselschade advocaat bij gerechtelijke procedure Mocht een letselschade advocaat gedurende het letselschadetraject toch nodig blijken te zijn, omdat het niet lukt om er met de verzekeraar uit te komen en we de zaak daarom willen laten beoordelen door een rechter, dan kunnen wij de zaak overdragen aan de bij ons aangesloten letselschade advocaten. Het is raadzaam om u goed in te lezen voordat u een letselschade advocaat of letselschadejurist inschakelt. Het inschakelen van een letselschade advocaat kan u namelijk duur komen te staan, omdat deze kosten voor rekening van het slachtoffer kunnen komen. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor u aan de slag, omdat deze kosten naast de schadevergoeding, ook worden verhaald op de aansprakelijke wederpartij. Vraag naar de mogelijkheden voor uw zaak.
Wie betaalt een letselschade advocaat?
Zowel de kosten voor het verlenen van juridische bijstand door een letselschade advocaat of een letselschadejurist wordt betaald door de aansprakelijke wederpartij. Zij zijn op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek gehouden om de kosten voor juridische bijstand te betalen. Het verschil is dat sommige letselschade advocaten vaak een bepaald percentage vragen van de schadevergoeding. Onze letselschadejuristen gaan daarentegen geheel kosteloos voor u aan de slag, vraag hier om gratis advies. Wij sturen u geen factuur en wij houden ook geen percentage in van de uitgekeerde schadevergoeding.
Wat doet een letselschade advocaat?
Een letselschade advocaat behartigt uw belangen bij het claimen van een letselschadevergoeding. De letselschade advocaat inventariseert uw letsel, bekijkt de aansprakelijkstelling, stelt de letselschadeclaim op en ontzorgt u gedurende de afwikkeling van het schaderegelingsproces. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk zaken over uw letselschade documenteert. Bewaar bijvoorbeeld bonnen, afschriften en betaalwijzen, zodat u deze als bewijs van de gemaakte kosten kunt toevoegen aan uw letselschadeclaim. Een letselschade advocaat kan u op diverse gebieden bijstaan, zoals: het aansprakelijk stellen van uw tegenpartij het inventariseren van uw letselschade het onderbouwen van uw letselschadevergoeding het claimen van letselschadevergoeding het volledig verzorgen van het schaderegelingsproces inclusief afwikkeling het verzorgen van de communicatie met de tegenpartij en de verzekeringmaatschappij Kunt u gebruikmaken van een letselschade advocaat? In Nederland is bij wet geregeld dat wanneer u letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, de aansprakelijke partij niet alleen uw materiële en immateriële schade moet vergoeden, maar ook de kosten voor de rechtshulp moet vergoeden. Letselschade.nl heeft letselschadespecialisten in heel Nederland die u kunnen helpen met het claimen van uw letselschade. Meld uw letselschade en krijg hulp van een letselschade advocaat! Neem contact op met Letselschade.nl via telefoon of vul direct het formulier in om de schade te verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.
Hoe lang duurt een letselschadezaak?
Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van tal van omstandigheden. Aangenomen wordt hoe complexer de zaak, des te langer een letselschadezaak kan duren. Wanneer het slachtoffer zeer ernstig letsel heeft opgelopen en deze schade verregaande consequenties heeft op het dagelijks functioneren, dan kan de zaak logischerwijs meer tijd in beslag nemen dan een zaak waarbij er enkel sprake is van matig letsel zoals blauwe plekken en schaafwonden. Daarnaast kunnen de persoonlijke vaardigheden en kwaliteiten van uw belangenbehartiger, maar ook die van de schadebehandelaar die optreedt namens de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij, een rol spelen hoe snel een letselschadezaak wordt afgewikkeld.
Ik heb letselschade, wat nu?
Heeft u letselschade opgelopen door een ongeval en wilt u weten welke stappen nodig zijn om een schadevergoeding te realiseren? Volg dan de onderstaande stappen. 1. Neem contact op met Letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen direct of u een zaak heeft. 2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl verder bij het inschakelen van een belangenbehartiger. 3. Ondertussen wordt er juridisch en medisch bewijs verzameld. 4. Uw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is. 5. Uw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op uw letselschadevergoeding aan. 6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen. 7. Uw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade. 8. Uw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast. 9. De definitieve schade kan worden berekend. 10. In een vaststellingsovereenkomst wordt uw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.
Hoeveel ontvang ik bij letselschade?
Als u betrokken bent bij een ongeval en u hebt daarbij letsel opgelopen door toedoen van een ander, dan heeft u recht op een schadevergoeding. De uiteindelijke hoogte van de schadevergoeding hangt samen met tal van persoonlijke factoren en dat vraagt om een zorgvuldige aanpak van uw zaak. Op voorhand kunnen er geen keiharde bedragen worden gegarandeerd. Dat heeft ermee te maken dat een specialist eerst de zaak nauwkeurig moet bestuderen. Uw persoonlijke belangenbehartiger maakt vervolgens een exacte schadeberekening en dient de schadeclaim in bij de aansprakelijke wederpartij. Wij raden aan om te allen tijde een letselschadespecialist in te schakelen omdat hij of zij weet welke kosten voor vergoeding in aanmerking komen. De kosten voor het inschakelen van een letselschadejurist worden vergoed door de aansprakelijke partij. Wij kunnen u dan ook kosteloos bijstaan.
Hoe wordt whiplash letsel behandeld? wordt whiplash letsel behandeld?
Een whiplash kan op twee manieren worden behandeld: - een multidisciplinaire aanpak waarbij het whiplash letsel vanuit meerdere disciplines bekeken en behandeld wordt; - een klacht specifieke aanpak waarbij de behandeling gericht is op het verhelpen van een specifieke klacht. De meeste slachtoffers met nekletsel herstellen binnen een jaar van deze kwetsuur. Toch kan het voorkomen dat uw nekklachten voor langere tijd aanhouden. Een letselschadeprofessional zal u kunnen vertellen of het whiplash letsel en de kosten van de behandelingen, in aanmerking komen voor een schadevergoeding van de aansprakelijke wederpartij.
Een naaste loopt letselschade op en ligt in ziekenhuis. Wat kan ik doen?
Wanner uw vriend(in), kennis of familielid door toedoen van een ander letselschade oploopt en hierdoor in het ziekenhuis belandt, dan doet u er goed aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met een belangenbehartiger. In veel gevallen heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding van de aansprakelijke partij die het ongeval heeft veroorzaakt. Onze juristen kunnen u direct vertellen wat de juridische mogelijkheden en eventuele vervolgstappen zijn. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op. Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.
Krijgt mijn kind volledige vergoeding van zijn/haar schade?
Als uw kind jonger dan 14 jaar is en hij of zij raakt betrokken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd voertuig, dan wordt de schade altijd voor 100% vergoed. Dit is ook het geval als uw kind volledig schuld heeft aan het verkeersongeval. De regel geldt niet voor kinderen van 14 jaar of ouder. Als zij betrokken raken bij een verkeersongeval met een gemotoriseerd motorvoertuig, dan krijgen zij tenminste 50% van de schade vergoed. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd. Fietsers/voetgangers worden gezien als een zwakkere verkeersdeelnemer, genieten extra juridische bescherm bij verkeersongevallen, waardoor zij minimaal 50% van de totale schade vergoed krijgen ongeacht de vraag wie de verkeersregels heeft overtreden.
Geldt de hoofdregel van 'wie eist, bewijst'?
Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat er een letselongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen dat er causaal verband bestaat tussen de gedraging van de wederpartij, het ontstaan van het letselongeval en de schade die hieruit is ontstaan. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.
Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.
Bel mij terug!
Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of de chatbot gebruiken om uw casus aan te melden.
Tijdens openingstijden binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag.Â