Uw kind heeft een bal door een ruit getrapt. Of nog erger: uw kind heeft op de fiets geen voorrang verleend aan een andere fietser, die daardoor ten val komt en ernstig letsel oploopt. Dit zijn situaties waarmee u als ouder mee te maken kunt krijgen. Daarom is het goed te weten hoe de aansprakelijkheid van ouders voor gedragingen van hun kinderen is geregeld en hoe u problemen in dit soort situaties kunt voorkomen. Daarover gaat dit artikel.
Een Schadeverzekering voor Inzittenden is in Nederland niet verplicht, het biedt uitkomst als je letselschade hebt opgelopen en nu verwikkeld bent in een ellenlange discussie met de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij. In dit artikel leggen we uit wat de toegevoegde waarde is van deze verzekering.
Letterlijk genomen betekent on demand op aanvraag of op verzoek. Met letselschade on demand is een verzekering niet nodig, u maakt er gratis gebruik van. Lees hier meer over deze rechtshulpservice bij ongevallen met letselschade.
Virtual reality (VR) wordt steeds populairder. Professionele domeinen zoals de gezondheidszorg of defensie, maar ook consumenten zien in toenemende mate de mogelijkheden die deze technologieën bieden. In dit artikel lees je meer over de verhaalbaarheid van letselschade, dat tijdens een VR-game is opgelopen.
Aan uw werk zitten verschillende risico's verbonden. Een ongeval op het werk kan u dan ook zo overkomen. Werknemers die letselschade oplopen als gevolg van een val op het werk kunnen hun werkgever mogelijk aansprakelijk stellen voor de geleden letselschade. Maar let op: de aard en omstandigheden van de val zijn hierin wel bepalend. Aan de hand van een aantal voorbeelden leggen wij dit aan u uit.
Dat kans op een aanrijding op de fiets groot is, dat zal u vast niet verbazen. Twee derde van alle verkeersslachtoffers zijn fietser. Door de vele verschillende soorten fietsen die op de markt verschijnen, verwacht VeilgiheidNL dat het aantal fietsongevallen in de aankomende jaren zal toenemen. Als u wordt aangereden op de fiets, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding voor uw opgelopen letsel. In deze blog leggen wij uit wat u moet doen bij een aanrijding met de fiets.
Om een schadevergoeding te claimen die aansluit op uw situatie, zullen bepaalde gegevens en informatie bekend moeten zijn. Een van de belangrijkste informatiestukken is een medisch advies van een medisch adviseur. In deze blog leest u de toegevoegde waarde van het inschakelen van een medisch adviseur in uw letselschadezaak.
Een whiplash: daar kunt u flink last van hebben – en soms houden. Een van onze cliënten overkwam het. Onze juriste zorgde ervoor dat deze mevrouw de schadevergoeding kreeg waar ze recht op had, zodat ze zich in alle rust kon richten op haar herstel. In dit artikel leest u hoe deze zaak gelopen is en wat u kunt doen als het u overkomt.
Alle motorvoertuigen zijn in Nederland verplicht om WA-verzekerd te zijn. Uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer blijken veel bromfietsen in Nederland onverzekerd te zijn. De veroorzaker van een ongeval is wettelijk aansprakelijk voor de schade, ook wanneer diegene onverzekerd is. In deze blog vertellen we over het belang van een WA verzekering en wat u moet doen als u een ongeval heeft gehad met een (onverzekerde) scooter.
Het aantal fietsers dat letsel oploopt bij een verkeersongeluk is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Jarenlang gaat de discussie: moet een fietshelm verplicht worden? In deze blog lichten we toe wat een fietshelm doet en voor wie het belangrijk is om een te dragen tijdens het fietsen.