Verzekeraar vergoedt mijn letselschade niet, wat nu?

Deze hulpvraag komen we bij Jurilex Letselschade uiteraard vaak tegen. Als u het slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval, veroorzaakt door iemand anders, dan gaat u er wellicht vanuit dat de aansprakelijke verzekeraar onmiddellijk al uw schade vergoedt. Dat is helaas lang niet altijd het geval. Lees er hier meer over.

Letselschade tijdens vakantie?!

Met de zomervakantie in zicht en weinig tot geen coronaregels en beperkingen is heel Nederland toe aan vakantie. Of u nu vakantie gaat vieren in de bergen van Italiƫ, op een camping in Zuid-Frankrijk of in eigen land verblijft, ook hier lonken gevaren. Wanneer u letselschade oploopt bij een ongeval tijdens uw vakantie, wilt u hoogstwaarschijnlijk graag weten welke rechten u heeft. Dit kan echter verschillen door het land waar het ongeval heeft plaatsgevonden. In deze blog leggen wij dit verder uit.

Wie is aansprakelijk voor het betalen van de letselschadevergoeding bij een ongeval met scooter?

Alle motorvoertuigen zijn in Nederland verplicht om WA-verzekerd te zijn. Uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer blijken veel bromfietsen in Nederland onverzekerd te zijn. De veroorzaker van een ongeval is wettelijk aansprakelijk voor de schade, ook wanneer diegene onverzekerd is. In deze blog vertellen we over het belang van een WA verzekering en wat u moet doen als u een ongeval heeft gehad met een (onverzekerde) scooter.

Aanrijding tussen fietser en voetganger, wie is aansprakelijk?

De kwetsbare fietser is (net zoals voetgangers) wettelijk beschermd in het verkeer. Lees hier hoe je moet handelen bij een fietsongeval. Voetgangers en fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer. Daarom worden zij in het verkeersrecht extra beschermd wanneer er sprake is van een aanrijding met een motorvoertuig. Maar wie is er aansprakelijk in het geval van een aanrijding tussen twee fietsers of tussen een fietser en een voetganger? In zo’n geval gelden de gebruikelijke regels van het bewijsrecht: de eisende partij zal moeten bewijzen dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de aanrijding. In de praktijk kan het gebeuren dat zowel jij als de tegenpartij schuld hebben aan de aanrijding.

Verkeersongevallen tijdens werktijd en werkgeversaansprakelijkheid

Jaarlijks raken er nog te veel mensen gewond door een ongeval. Een werknemer kan onder werktijd te maken krijgen met een ongeluk op de werkvloer, maar bijvoorbeeld ook onderweg naar een klant bijvoorbeeld. In dit blog vertellen wij u meer over de aansprakelijkheid van de werkgever bij een verkeersongeval onder werktijd. In het Burgerlijk Wetboek staat in artikel 7:611 dat zowel een werkgever als werknemer verplicht is zich als een goed werkgever en goed werknemer te gedragen. Uit deze vrij open norm kunnen tal van concrete verplichtingen voor de werkgever en (in mindere mate) de werknemer worden afgeleid.

Schade zonder dader?

Schade rijden is zeer vervelend. Nadat de emotionele impact van het ongeval is ingedaald en ook de directe gevolgen van het ongeval zichtbaar worden, begint het regelen van de letselschade met de wederpartij. Althans, er wordt dan verondersteld dat er een aansprakelijke partij is. Wat als de veroorzaker niet bekend is? Een schade zonder dader, kan ik dan aanspraak maken op een vergoeding van mijn letselschade? Degene die verantwoordelijk is voor het ongeval heeft de plaats van het ongeval verlaten en er zijn verder geen gegevens van de dader bekend. In dit artikel wordt uitgelegd wat te doen bij schade zonder dader. Je wordt aangereden door een motorvoertuig en de bestuurder rijdt door, waardoor je geen gegevens hebt kunnen noteren. Je loopt letsel op en ook heb je materiƫle schade aan je auto, fiets of kleding. De dader van de schade is onbekend. Kun je in dit geval ergens de schade verhalen of declareren?

page 1 of 2